2400 deelnemers Ruigste run

Zo’n 2400 mensen hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de achtste editie van de Ruigste Run in Sappemeer. Het evenement is ten opzichte van de beginjaren behoorlijk aan het groeien aan populariteit; in 2022 had het evenement zo’n 1700 deelnemers. Het sportieve evenement wat plaatsvond in het Adriaan Tripbos in Sappemeer, kon zondag rekenen op een belangrijk ingrediënt, zomers weer met temperaturen die ideaal zijn voor een dergelijke activiteit. De run in Sappemeer is een run die een zeer opmerkelijke mix heeft qua deelnemers, van getrainde sporters tot aan amateursporters. Er moest weer worden geklommen,  gezwommen en gegleden over obstakels, en gekropen door de modder, om uiteindelijk over de finish te komen.

“Het succes is dat we een gezellige sportieve activiteit hebben gecreëerd, die voor iedereen toegankelijk is en zorgt voor saamhorigheid. ” Men doet het met elkaar, mensen komen buiten hun comfortzone en dat brengt ze meer zelfvertrouwen, zegt Nynke Mekkes van de organisatie.

De eerste runs waren er voornamelijk voor lokale deelnemers; dit jaar kwamen de bezoekers naast deelnemers uit de regio, uit alle hoeken van Nederland. Naast deelnemers waren er ook veel toeschouwers die spontaan kwamen kijken en waren er veel vaders, moeders en opa’s en oma’s te vinden die hun dierbaren kwamen aanmoedigen. Bezoekers konden zich dit jaar net als het afgelopen jaar laten brengen naar het evenemententerrein met een paardentram. Mekkes geeft aan dat men alweer druk bezig is met de voorbereidingen van het volgende jaar, de negende Ruigste Run. Vooral de bouwploeg van de hindernissen op het terrein is al aan het brainstormen; ze willen altijd stappen maken om het parcours nog opmerkelijker en groter te maken, daar moeten we ze wel eens in afremmen, zegt Mekkes.

Naast dat er deelnemers wakker zijn geworden met spierpijn is er één deelnemer afgevoerd naar het ziekenhuis met een gebroken enkel. (foto’s: ruigste run).

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl