Sinterklaas en Pieten in Midden-Groningen

Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in Midden-Groningen, dus jong en oud genieten weer van die gezellige tijd met het snoepen van heerlijke pepernoten, marsepein en chocolaletters en natuurlijk ook de tijd voor leuke cadeautjes. Het afgelopen weekend bezochten ze al Hoogezand en Sappemeer en aankomend weekend is weer vol met feestelijkheden.

25 november bezoeken ze  een aantal dorpen. Zo zijn ze in Siddeburen, vanaf 9: 30 uur met een sportieve activiteit, want dan kunnen kinderen t/m 8 jaar in Sporthal de Springbok hun  eigen Pieten Diploma  halen met leuke Pietengym. Om 13:00 uur start de intocht door het dorp, waarna de Sint om 14:00 uur aankomt bij het MFC aan de Oudeweg. De exacte route komt later online op de Facebookpagina van de Sinterklaas Intocht Siddeburen.

In Slochteren wordt Sinterklaas rond 15:30 uur zingend verwelkomd in de haven. Het feest gaat daarna verder op het plein bij het Houtstek. Hier staat een hapje en een drankje voor de kinderen en zullen ze samen met de Pieten gaan zingen en dansen. Dit duurt tot ongeveer 18:00 uur.

-In Schildwolde zal de intocht starten vanaf 13:00 uur bij de vak garage Hoofdweg 5, en zijn de activiteiten om 15:30 uur bij het MFC in het dorp.

In Zuidbroek een unieke Sinterklaas bezoek, want hij komt aan met een rode cabriolet bus om 13.30 uur, en maakt hiermee een rondrit door het dorp. De start is vanaf de Galgeweg.

In Meeden start het feest  om 14.00 uur in MFA De Rode Beuk. Verder zal hij ook nog langs komen in  Muntendam en Noordbroek.

Ook in Tjuchem hebben ze gezorgd voor een mooi feest om Sinterklaas te verwelkomen.  Op zondag 26 november om 13.00 is de intocht van Sinterklaas, dat begint bij de Speeltuin in Tjuchem, daarna  gezamenlijk lopen naar de Sporthal (Velemansdroom) voor het Feest die duurt tot 16.00 uur.

In Froombosch maken ze rond half 11.00 uur een feestelijke ronde door het dorp vanaf de Hoofdweg in Kolham. Vanaf Boerweg en Fromaweg terug naar het dorpshuis waar pakjes worden uitgedeeld. In Dorpshuis De Ruyten aansluitend een pietendisco en talentenshow ‘Sint Got Talent’.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl