Schoolspullenpas actie Amalia, van start

Deze week is Speelgoedbank Amalia gestart met een actie voor minder bedeelde brugklassers in Midden-Groningen, namelijk een schoolspullenpas voor schoolgaande kinderen in Midden-Groningen. Met  de pas kunnen kinderen, wiens ouders van het minimum moeten rondkomen, schoolspullen kopen. Hierdoor hebben deze leerlingen als ze naar de brugklas gaan, een eerlijke start op school.

De pas heeft een waarde van 50 euro en is beperkt tot uitsluitend het kopen van schoolspullen, dat geregistreerd staan op de pas, zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden. In totaal worden er 100 passen uitgedeeld, die de speelgoedbank heeft aangevraagd via het armoedefonds.

Bestuursleden Jantien Breukelman en Frans Renkema van de Speelgoedbank zijn jaren geleden al begonnen om zich in te zetten voor dit soort projecten. Kinderen uit gezinnen die het financieel minder hebben, kunnen moeilijker meekomen met de rest van hun klasgenootjes.

Naast de actie met de passen, gaat men binnenkort een fietsenactie organiseren voor ouders die rond moeten komen van het minimum. Men doet dit in samenwerking met de lokale fietswinkel de Ganze Fietsen. Met deze actie worden er 20 nieuwe fietsen uitgedeeld voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar. Inschrijven kan van 1 juni tot en met 30 september. Daarna volgt de verloting.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl