Zeker geen torenflat op Werfkade Sluiskade

Ontwikkelaars kunnen hun plannen indienen om te mogen bouwen op locatie Werfkade Sluiskade bij Martenshoek in Hoogezand. Er zijn een paar richtlijnen waar ze zich aan moeten houden. De appartement mogen niet kleiner zijn dan 50 vierkante meter, er moet worden voorzien in parkeergelegenheid en ook mogen de appartementen niet te hoog worden, ze mogen uiterlijk gaan tot 3 hoog, maar voor de rest hebben ze vrij spel in hun plannen.

De gemeente Midden-Groningen moet 1350 woningen voor 2030. De werfkade sluiskade, ligt al jaren braak. Het was eerst een scheepswerf maar nu wil de gemeente dat er woningbouw komt zoals appartementen.  Hiervoor is de bestemmingsplan aangepast en kunnen projectontwikkelaar hun plannen indienen wat ze op die plek willen bouwen en waar een markt voor is volgens hun. Dit indienen kan door middel van het meedoen aan een prijsvraag die de gemeente in het leven heeft geroepen.

Verantwoordelijke wethouder Erianne van de Burg zegt dat ontwikkelaar naast de richtlijnen waart ze zich aan moeten houden verder vrij zijn in hun plannen voor een goed ontwerp. Zoals de kosten, duurzaamheid, groen, wat is goed verkoopbaar en of ze de historie van de plek, zoals een beeld of beleving van de scheepsvaart meenemen.

Op 15 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt wat de gemeente het beste ontwerp vind. Er kan dan na geven van de bouwvergunning, al gauw gestart worden met de nieuwbouw.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl