De 78e Schildweek is begonnen!

Vrijdag 19 juli is de 78e Schildweek begonnen. Een week vol zeilwedstrijden en andere evenementen op en rond het Schildmeer. Van 19 tot en met 25 juli. Glenn Harwood, voorzitter van de Zeilvereniging Schildmeer, was te gast in onze studio om hierover te vertellen.

“Buiten de wedstrijden om hebben we een introductieavond met een muziekje erbij. We hebben op zaterdagavond een barbecue. We hebben een zeskamp, met name voor kinderen, en we hebben besloten dat dit jaar ook het bestuur met een eigen team gaat deelnemen. We hebben een nachtzeilwedstrijd. Dan gaan we met een aantal Valken het water op en dan zijn de boeien verlicht. Daar moet je dan omheen zien te zeilen. Dat wordt ook heel leuk.” Natuurlijk zijn de standaardwedstrijden er ook. Die vinden plaats gedurende de hele week. “We hebben de 16 Kwadraten, de Splashes, de Lasers. Ook de Optimisten gaan meedoen en er zijn ook surfers bij.”

Er is een tendens dat de belangstelling voor zeilen afneemt, maar, vertelt Harwood: “We hebben dit jaar best wel een grote instroom gehad van nieuwe kinderen. We willen er in de beginperiode een echte passie van maken, dat kinderen het ontzettend leuk vinden. Zeilen is heerlijk. Je probeert tijdens het zeilen de wind te beheersen. Het is niet zo moeilijk. Je moet er gevoel voor krijgen en begrijpen wat je allemaal met de boot kan doen.”

Het gebied rondom het Schildmeer zit in de lift, maar dat heeft ook nadelen. “Mensen die van ver komen willen het liefst op een camping gaan zitten. En de campings om het Schildmeer heen zijn dus verdwenen. Daar zijn wel mooie vakantiehuizen voor teruggekomen, maar daar hangt een prijskaartje aan. Rondom de jachthaven is er ruimte voor tenten en stacaravans, maar het is wel gelimiteerd. Alleen tijdens wedstrijden kun je er kamperen.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl