VEEL AFSTUDEERHOEDEN DE LUCHT IN

Zo vlak voor de zomervakantie was het nog groot feest op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Tijdens een serie van maar liefst zes feestelijke diplomeringsavonden mochten de geslaagden van alle afdelingen eindelijk hun welverdiende diploma in ontvangst nemen.

Feest
We spraken de directeur onderwijs Heike Koorenhof en zij gaf aan dat er alle reden tot feest was gezien de examenresultaten. Ze zei: “We zijn trots op de slagingspercentages dit jaar, te weten: vmbo-bb 100%, vmbo-lwt 100%, vmbo-kb 95%, mavo 84%, havo 90% en vwo tot nu toe 89%, een examenkandidaat vwo doet nog examen in het derde tijdvak. Daarnaast zijn we ook trots op de leerlingen die via maatwerk een deel hebben kunnen afronden en hun vervolgopleiding kunnen starten. En ook dat hebben we gevierd in onze theaterzaal.”

Persoonlijke aandacht
Ze vertelt ook dat er voor iedere geslaagde tijdens de diplomering altijd een persoonlijk praatje is van de mentor. Heike Koorenhof: “Daarnaast hebben we oog voor talentvolle leerlingen op alle niveaus, die worden tijdens de diploma-uitreikingen nog eens extra in het zonnetje gezet. Soms valt de eer te beurt aan een leerling die cum-laude geslaagd is of het hoogste cijfer op een vak scoort en soms ligt daar een andere reden aan ten grondslag; zoals talent, passie, gedrevenheid of inzet.”

Gezelligheid
Na het officiële gebeuren gingen de afstudeerhoeden de lucht in en werd er een groepsfoto gemaakt. Daarnaast werden er leuke herinneringsfoto’s gemaakt in de fotobus op het schoolplein van het Aletta en bleef het nog lang druk buiten in de tent waar onder het genot van een hapje en een drankje gezellig werd nagepraat door de gasten.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl