78e Schildweek op Schildmeer van start

Vrijdagavond is de 78e Schildweek van start gegaan in Steendam, de opening werd dit jaar gedaan door Auke Jan Andringa van de provincie Groningen. Naast de openingshandeling werd de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt, Jeroen Kruier.

De weersomstandigheden waren tijdens de start van het evenement zonnig (24 graden), puntje van veel gehoorde kritiek was, graag iets meer wind. Voorzitter van de vereniging Glenn Harwood loofde zijn vrijwilligers voor de inzet qua voorbereiding van de zeilweek. De schildweek is jaarlijks goed voor prachtige sportieve prestaties en daarnaast voor een goede sociale cohesie, aldus Harwood.

Het is jaarlijks een traditie geweest om door twee wethouders van de omliggende gemeenten Eemsdelta en Midden-Groningen de opening te laten verrichten, dit jaar werd de opening gedaan door Auke Jan Andringa, regisseur waterrecreatie van de provincie Groningen. Wethouder Pier Prins (Eemsdelta) en Erianne van der Burg (Midden-Groningen) waren uitgenodigd voor de jaarlijkse prominenten race. Wethouder Van der Burg was toch wel even benieuwd hoe het in z’n werk zou gaan. Ik hebt nog nooit gezeild in m’n leven, vroeger wel gesurft, aldus de wethouder.

Jaarlijks zet het bestuur van de vereniging een vrijwilliger in het zonnetje, door hem of haar te benoemen tot vrijwilliger van dat jaar. Dit jaar is het Jeroen Kruier die in het middelpunt van de belangstelling werd gezet. Kruier zelf is zeer bescheiden en was liever achter de schermen gebleven vertelde hij. De keuze is op hem is gevallen door zijn jarenlange inzet voor het jeugdzeilen binnen de vereniging, meer dan 30 jaren is hij betrokken bij trainingen en opleidingen betreffende de jeugd. Niet alleen staat bij hem de sportieve prestatie voor op, ook het sociale vlak is volgens het bestuur bij hem een belangrijk ingrediënt.

De Schildweek duurt tot en met donderdag 25 juni.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl