Zoektocht naar oude foto’s en 8 mm film

Het trein en trammuseum in Zuidbroek is druk bezig met een semi permanente expositie over treinen en trams in Noord Nederland. De inrichting van de expositie komt in de voormalige wachtruimte van het station in Zuidbroek. Ze zoeken aanvullende materiaal om de expositie mee te realiseren. Het gaat om foto’s en oude video beelden (8 mm film).

Voornamelijk zal het gaan om de geschiedenis van treinen en trams in Noord Nederland, dat ze later aanvullen met materiaal uit andere gebieden in ons land. Verder wil men aan de wens van bezoekers tegemoet komen, om meer aandacht aan oude trams in het noorden te besteden, het gaat om paarden- en stoomtrams waar hun aandacht naar uitgaat.

Ze zijn voornemens om een opbouw per jaar in de expositie te maken, in woord en tevens in beeld. Uniek zullen zijn de museumobjecten en het filmmateriaal die het museum al heeft en daarnaast hoopt men nieuw (oud)materiaal binnen te krijgen.

“We hebben het vermoeden dat er nog veel materiaal op zolders en in familie fotoboeken bij mensen thuis ligt, waar wij iets moois mee kunnen doen,” zegt Rowin Penning van het museum. Een aantal maanden geleden heeft het museum een oude 8 mm film uit 1986 gekregen, deze film gaat over een optocht van een feest in Zuidbroek, in de film kwam de optocht ook langs ons station. “Zijn we heel blij mee,” aldus Penning.

Op de foto: Rowin Penning, secretaris van het museum.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl