Woensdag in de ochtend geen bussen en treinen

Woensdagmorgen tussen 04:00 en 08:00 uur staken machinisten en buschauffeurs van Arriva en Qbuzz tegen de plannen van het kabinet, waarbij het niet mogelijk is voor werknemers met fysieke of mentale beroepen, om vervroegd met pensioen te gaan. Wanneer je vanuit Midden-Groningen met het openbaar vervoer naar school of werk moet woensdagochtend is het verstandig om met een ander vervoermiddel te reizen.

De vakbonden (FNV en CNV) zijn een reeks van stakingen gestart deze week; zij willen een signaal af geven aan de werkgeversorganisatie VNO-NCW.  De acties worden niet gevoerd tegen de werkgevers. In het afgesloten pensioenakkoord van 2019 zijn er afspraken gemaakt om te komen tot een structurele oplossing zodat medewerkers eerder te kunnen stoppen met werken. De regeling die er was dreigt nu te stoppen, omdat de fiscale boetevrijstelling voor bedrijven verdwijnt aan het begin van komend jaar.

Voor reizigers liggen de bussen en treinen stil tussen 04:00 en 08:00 uur, de bonden geven aan dat de medewerkers een half uur van te voren weer naar hun werkplek gaan om te zorgen dat het vervoer weer gaat rijden om 08:00 uur.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl