Jongeren enthousiasmeren voor de maakindustrie

Woensdag 11 september Organiseerde scheepsbouwer Royal Bodewes in Hoogezand een open dag. “Wij willen zoveel mogelijk jongeren enthousiasmeren voor de maakindustrie” verklaart Martijn Beunk, Business Development.

In vrijwel alle regio’s in Nederland stijgt het tekort aan vakmensen in praktische beroepen, ook bij de de scheepsbouwer. Door middel van het presenteren van praktijkgerichte opleidingen en banen hopen verschillende bedrijven mensen te werven die een praktische opleiding gaan volgen waardoor ze daarna ook in die sector kunnen gaan werken.

Tijdens de open dag konden mensen rondlopen over de ruim 210 jaar bestaande scheepwerf van Royal Bodewes. Daarnaast konden mensen een rondleiding volgen op het general cargoschip Arklow Rover. Een schip van 90 meter lang met een gewicht van 7000 ton. Daarnaast waren diverse toeleveranciers en scholen aanwezig om hun producten te tonen en informatie te geven.

Noorderpoort College bracht het innovatieve schip Ecolution naar de werf en de Historische scheepswerf Wolthuis nam een historische vrachtvaarder mee.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl