Het Kielzog opent nieuwe cultuurlocatie

Theater en cultuur locatie kielzog heeft zondag officieel het nieuwe pand aan de hoofdstraat in Hoogezand geopend. Tijdens de open dag kon iedereen verschillende workshops volgen. Daarnaast was er een gelegenheid voor een hapje en een drankje en konden mensen een rondje lopen door het nieuwe pand. “Iedereen is super enthousiast over het nieuwe pand, maar ik ben razend enthousiast.” verklaart directeur en bestuurder Ids Dijkstra.

Het pand, waar eerst een supermarkt in zat, stond al een tijdje leeg. Aangezien Kielzog al een tijdje externe locaties gebruikt om verschillende kunst- en dans workshops te geven, konden ze het leegstaande pand aan de Hoofdstraat goed gebruiken. Toen directeur Ids Dijkstra in gesprek ging met de gemeente, was het al snel duidelijk dat ze het pand konden kopen. De Hoofdstraat heeft ruim 1.500 m2 en is daarmee ook meteen meer dan 1,5 x zo groot als de voormalige locaties boven het zwembad en in de Vredekerk. Het Kielzog verwacht daarmee ruim genoeg plek te hebben om door te ontwikkelen met groepen en samenspel.

Onze ambitie is om van deze locatie een volwaardige cultuurplek te maken,” aldus directeur Ids Dijkstra. “Dat betekent dat we ervoor zorgen dat het nieuwe gebouw dusdanig wordt verbouwd dat de cursusruimten aan de nieuwste standaarden voldoen en onze cursisten zich daar thuis voelen.”

De open dag werkt spectaculair gepresenteerd met een dansact verzorgd door Flying Street Art. Op een grote steiger balanceren vier dappere luchtacrobates, bungelend aan leuningen en hoog in de touwen en dat allemaal zonder vangnet.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl