Brandweermuseum Sappemeer vierde jubileum

Afgelopen zaterdag was het vijftien jaar geleden dat het brandweermuseum in Sappemeer voor het eerst haar deuren opende, het museum vierde zaterdag haar jubileum. Voorzitter Roel de Vries verrichte de opening. Marc Bakker, secretaris en oprichter van het Brandweermuseum in Sappemeer, was zeer tevreden over de bezoekersaantallen van zaterdag en het verloop van de dag.

De dag begon door het laten afgaan van een oude brandweer sirene, vervolgens startte aan de Vosholen een optocht van 65 oude brandweerwagens uit Duitsland, Nederland en zelfs Amerika; langs de weg stonden veel mensen te kijken. De historische optocht bestond uit 2 paarden attracties, 4 Amerikaanse politie auto’s en 2 grote Amerikaanse brandweerauto’s. De rest van de dag konden belangstellenden genieten van de voertuigen die stonden opgesteld en activiteiten. Zo was er een samenwerking van de vaargroep Ekenstein en de Noord Nederland Modelbouw Groep, die met hun vrijwilligers lieten zien hoe radiografisch bestuurbare brandweerauto’s en boten hun werk deden. De jongste generatie had veel plezier met het, onder begeleiding, uitmaken van vuurtjes met brandblussers. Veel bezoekers bleven even staan bij een oude stoomspuit uit 1910, kinderen konden met de brandslang van de stoomspuit ervaren hoe het blussen van een brandje vroeger geschiede.

De stichting kreeg zaterdag een oude Volkswagen brandweer oldtimer vanuit Duitsland aangeboden voor hun collectie. Met pijn in het hart moest men deze afwijzen, door gebrek aan ruimte en de onzekerheid rondom de verhuizing. De stichting wil verhuizen naar de van Neckstraat in Hoogezand, op deze locatie staat het oude Agrifirm gebouw. Wethouder Hoesen van Midden-Groningen zegt, dat de van Neckstraat niet in beeld is voor de gemeente, maar het heeft onze aandacht en we denken op de achtergrond mee.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl