Roege luchten boven het Roegwold

We gaan richting de herfst en daarom deze maand aandacht voor het schilderij ‘Roege luchten boven het Roegwold’ van Jintiene Zeilstra. We spraken Jintiene over dit kleurrijke schilderij en wat haar inspireert in haar atelier in Sappemeer.

“Het uitdragen van positieve energie door middel van kleur, warmte en kracht is wat ik met mijn werk wil bereiken. Mijn werk is niet vastomlijnd te omschrijven, maar een voortdurende ontdekkingstocht tussen het realisme met impressionistische- en expressionistische uitstapjes. Mijn zoektocht naar evenwicht tussen deze stromingen heeft ertoe geleid dat ik na het afronden van de Basisopleiding aan de Klassieke Academie in Groningen ben gestart met het volgen van de beroepsopleiding Vakscholing aan de Klassieke Academie.”

Jintiene is naast haar werk jaren actief geweest met muziek en zang. Maar door de nasleep van een COVID-besmetting was dit niet meer mogelijk en is ze zich steeds meer toe gaan leggen op het tekenen en schilderen. En met succes, want ze wordt regelmatig gevraagd voor exposities. Zo had ze solotentoonstellingen in o.a. MFC Houtstek in Slochteren en op de afdeling radiologie van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Ook was ze een van de 30 exposanten van de expo @Lente in artotheek ARTOS. Het werk ‘Roege luchten boven het Roegwold’ is door de artotheek in Slochteren aangekocht (zie foto) en kan er worden geleend. Nu is werk van haar te zien in o.a. Kunstruimte De Smederij in Sappemeer.

Jintiene: “In de coronaperiode heb ik veel gewandeld en het Roegwold ontdekt, het natuurgebied zo dichtbij huis dat in alle seizoenen prachtig is en me zo doet denken aan mijn geboortedorp aan het Sneekermeer. Natuur en vooral water blijft me inspireren.”

Meer info: www.jintienezeilstrakunst.nl

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl