Voedselpark voor iedereen bereikbaar

Voedselpark Slochteren hield zaterdag een open dag. ’s Ochtends opende burgemeester Erica van Lente de dag officieel en daarmee werd ook de dam met duiker geopend, waardoor het Voedselpark ook voor minder mobiele mensen die gebruik maken van een scootmobiel of rollator, veilig toegankelijk is. Tijdens de open dag werd hier al gelijk gebruik van gemaakt. Eerst was er een toegang met ijzeren platen en dat wiebelde erg, legt Leida Wieland van het Voedselpark uit. Nu met de dam is er een vast oppervlak. Het hele proces om dit realiseren heeft ongeveer een half jaar geduurd, het aanleggen van de duiker en dam duurde circa een week. Dit project is mede tot stand gekomen door subsidie vanuit het fonds leefbaarheid. In het Voedselpark is ook een verhoogde plantenbak geplaatst met een rolstoelvriendelijk pad. Zo is het voor iedereen mogelijk om te tuinieren en dat is ook de doelstelling.

Het Voedselpark is nu ongeveer halverwege qua aanplant en het komende jaar is het de bedoeling dat dit fors wordt uitgebreid. Er komen meer scholen op bezoek en vanuit het Aletta Jacobs College komen leerlingen langs die groenvoorziening in hun lespakket hebben, om mee te helpen bij het planten van gewassen. ,,De educatieve factor vinden we belangrijk en dit neemt toe.” De bedoeling is inkomsten te genereren van de verkoop van groente en fruit en ook de mogelijkheid van voedselvoorziening aan huis.  Alles in het voedselpark gebeurd milieuvriendelijk, want duurzaamheid is één van de hoofdpunten. Denk aan het gebruik van houtsnippers.

Leida hoopt nog wel op meer vrijwilligers, want die zijn er nu te weinig geeft ze aan. Ze hoopt op een stuk of vijf die structureel mee komen helpen. Dat zou het mooiste zijn. Tijdens de open dag kon iedereen kennis met het voedselpark maken en waren er activiteiten en kraampjes op het gebied van natuur en kunst, zoals spinsters en iemand die met de zeis bezig was.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl