Station Hoogezand deze week ingepakt

Deze week zal het station Hoogezand-Sappemeer tijdelijk worden ingepakt met doeken van bezienswaardigheden uit de gemeente. De gemeente Midden-Groningen, NS en ProRail hebben dit bijzonder project opgestart, om de ongeveer 6000 deelnemers die aan de Tocht om de Noord meedoen, aanstaande zaterdag en zondag te verwelkomen. De eerste doeken over Aletta Jacobs hangen nu. Aan de voorkant komen nog doeken met andere bezienswaardigheden in de gemeente en aankondiging van de vernieuwing van het station die klaar zal zijn in 2026.

“De doeken blijven in ieder geval hangen tot na het weekend van Tocht om de Noord komend weekend. Bij positieve reacties vanuit zowel omwonenden, bezoekers, als NS blijft het hangen tot start van de vernieuwing van het station,” zegt een communicatieadviseur van de gemeente.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de plannen voor het nieuwe station en gebied. Het plan is om eind dit jaar een informatiebijeenkomst te organiseren voor omwonenden. Hier zullen de plannen voor het nieuwe station en het gebied getoond worden.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl