Geloof en verbinding bij HARTstee

Stichting HARTstee in Harkstede vierde afgelopen zaterdag haar 5-jarig bestaan. Al vijf organiseert zij SPRING. Zes keer per jaar wordt op een zatermiddag een keur aan activiteiten georganiseerd voor gezinnen met kinderen. Hierbij wordt ook aandacht besteedt aan het geloof.

Organisator Aline Kruizenga legt uit dat het idee voor de SPRING feesten is ontstaan om op een manier die past bij de tijd van nu met het geloof bezig te zijn. Afgelopen zaterdag was er een muizentheater, ballonnentrap, broodje bakken en schilderen. Het geloof kwam naar voren in het interactieve bijbel theater dat deze keer ging over de schepping van de aarde. Er was muziek en een high tea met taarten van de deelnemers aan Heel Harkstede Bakt die bij de volwassenen werd gewonnen door Annelise Woortman en bij de junioren door Niek Schuringa.

Naast de SPRING feestjes doet Stichting HARTstee meer. Sinds een paar jaar is er bijvoorbeeld een uitvoering van The Passion. Omdat dit een groot succes breidt dit uit en is dit niet alleen in Harkstede maar ook in theater de Molenberg in Delfzijl. En dit seizoen wordt gestart met tienerclub SJEM, voor tieners van 11 tot 14 jaar, die de SPRING-feestjes zijn ontgroei

Een ander initiatief dat in samenwerking met dorpsbelangen Harkstede is opgezet, is Noaberschap waar ze nu zo’n twee jaar mee bezig zijn. Er zijn 10 vrijwilligers die geregeld een klusje bij iemand thuis doen die dat zelf niet meer goed kunnen. Ook is Noaberschap betrokken bij de Dorpshuiskamer bijeenkomsten die tot stand zijn gekomen omdat er verder geen centrale plek in het dorp was. Elke donderdagmiddag vanaf 14.30 uur kunnen mensen in
de hal van de Borgstee terecht voor koffie, thee en een spelletje. Eén keer per maand is er een thema. Voor 3 oktober is dit veiligheid en komt er een politieagent langs om het één en ander te vertellen. Het volgende SPRING feest is 9 november gevolgd door een TOP 2000 viering 27 december.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl