Rookvrije zones bushaltes in de regio

Alle haltes met een bushokje langs provinciale wegen in Groningen krijgen een rookvrije zone. In Hoogezand komen ze binnenkort en zijn ze al met de voorbereidingen bezig hiervoor. Het is de bedoeling dat alle 136 haltes in de regio met een bushokje een rookvrije zone krijgen. De markeringen worden eerst aangebracht bij haltes langs de provinciale weg bij Stadskanaal, Bourtange, Bellingwolde, Veendam, Hoogezand en Leek.

Een rookvrije zone wordt aangegeven met een blauwe strook van ongeveer twee meter of een tegel. Hier mag niet gerookt worden.

De maatregelen voor een rookvrije omgeving, is ook in gang gezet om kinderen zoveel mogelijk de kans te geven om op te groeien zonder last te hebben van mensen die in hun directe omgeving roken. Daarom worden op steeds meer plekken rookvrij gemaakt, zoals bij scholen, ziekenhuizen, speeltuinen en het openbaar vervoer.

De Hartstichting, het Longfonds en KWF Kankerbestrijding en provincie werken samen om in zoveel mogelijk gemeenten rookvrije zones bij overdekte bushaltes aan te leggen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl