Gemeente wil behoeften inwoners weten

De gemeente Midden-Groningen gaat vanaf 11 oktober een onderzoek laten houden, naar de behoeften en wensen van haar inwoners. Dit doen ze via een vragenlijst waar ze 3500 willekeurige inwoners voor geselecteerd hebben. Deze ontvangen een brief met een persoonlijke code, waarna ze de vragenlijst kunnen invullen. Verder mag elke inwoner boven de 16 jaar meedoen via een link op de website van de gemeente. De resultaten van het onderzoek zullen anoniem verwerkt worden.

De vragen  die naar voren komen betreft onderwerpen waar men mee te maken heeft in het dagelijks bestaan en wat men graag anders zou willen zien. Dit op het gebied van o.a. (buurt)veiligheid, gezondheid, onderwijs, dienstverlening van de gemeente. Met alle informatie wil de gemeente gaan werken aan verbeteringen.

Burgemeester Erica van Lente zegt dat de gemeente graag dichtbij inwoners wil staan en weten wat hun behoeften zijn, zodat ze daar gerichter aan kunnen werken in de toekomst. “Doe dus vooral allemaal mee.”

Onderzoeksbureau Ipsos I&O zal namens de gemeente het onderzoek uit voeren. De start is op 11 oktober en duurt tot 31 oktober. Eind 2024 worden de resultaten bekend gemaakt.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl