Staatssecretaris zegt, zeer waarschijnlijk geen depot in MG

Gijs Tuinman Staatssecretaris van Defensie heeft aangegeven dat de kans dat er een munitiedepot komt in het mijnbouwschadegebied zeer onwaarschijnlijk klein is.

Tuinman zegt dat er voor de snel inzetbare capaciteiten munitiecomplex in het Noorden van het land een locatie moet worden gerealiseerd, hij zei dit in het programma Sven op NPO radio 1. Belangrijke factor is de Eemshaven, deze haven is voor defensie één van de belangrijke havens in Nederland voor militaire transporten. De snelheid van de transporten is belangrijk om binnen de NAVO mee te kunnen doen aan de verdediging van onder andere eigen land.

Volgens de Staatssecretaris is het in het kader van “Nij Begun” dus zeer onwaarschijnlijk dat het één van de drie locatie (Slochteren, Luddeweer, Tjuchem). Hij geeft aan dat de zoek cirkel in de drie noordelijke provincies ligt, Groningen, Friesland en Drenthe. “Ik heb veel gesproken met Eddie van Marum, Staatssecretaris Herstel Groningen en de indiener van de motie in de kamer, Sandra Beckerman van de SP en weet wat de impact is van de mijnbouwschade, “aldus Tuinman.

25 oktober zal het kabinet de keuze maken, welke locaties gaan afvallen.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl