Sponsorloop voor Kinderziekenhuis

Leerlingen van groep vijf tot en met groep acht van CBS De Ster en OBS De Driespan uit Harkstede rennen vrijdag een sponsorloop. Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. Deze Stichting heeft als doel om het verblijf van zieke kinderen in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

Eerst gaan de groepen vijf en zes een half uur rennen en na een kwartier pauze gaan de groep zeven en acht een half uur hardlopen. Zowel een donatie vooraf is mogelijk als sponsoring voor het aantal rondjes dat gelopen wordt. Het idee voor deze actie kwam vanuit de goede doelen actie van team Jeroen Dorreboom en Els Wolfers. Om zoveel mogelijk geld voor het goede doel op te halen gaan ze de marathon van New York rennen. Om sponsorgelden bijeen te brengen hebben ze veel acties gedaan, waarvan de sponsorloop eentje is. Els en Jeroen zijn in de klas geweest en hebben een presentatie over de Stichting gegeven. Zij wonen in Harkstede, hun kinderen hebben er op school gezeten en één van de kinderen heeft vroeger in het Kinderziekenhuis gelegen, vandaar dat deze link snel gemaakt was.

Andere acties die het duo heeft gedaan is een wijnactie en Arjan Robben vertelde over zijn marathonervaring voorafgaand aan de film ‘De Marathon’ die in Pathé is vertoont. Bedrijven kunnen hun logo op het trainingsshirt of wedstrijdshirt laten zetten. Gewone donaties zijn ook mogelijk. In totaal hopen Els en Jeroen 15000 euro op te halen en ze zijn al een flink stuk op weg. Het geld wordt gebruikt om de periode dat ze in het ziekenhuis liggen minder zwaar te maken voor de kinderen. Denk aan welzijnsprojecten als muzikale optredens, films kijken tijdens behandelingen en huiselijke huiskamers voor ouders. Daarnaast gaat een deel naar wetenschappelijk onderzoek.

Els en Jeroen zijn niet de enige die 3 november de marathon van New York lopen voor het ziekenhuis. In totaal zijn ze met zo’n dertig mensen. Beide lopen veel hard. Jeroen liep al meerdere marathons, voor Els wordt het de eerste marathon. Kijk voor meer informatie op https://www.steunbeatrixkinderziekenhuis.nl/teams/basisscholen-harkstede

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl