Betere toekomst leerlingen door samenwerken partijen

Afgelopen week werd een bijeenkomst georganiseerd bij dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand en gingen onderwijs, bedrijfsleven en ondernemers met elkaar in gesprek over het samenwerken tussen de partijen. Doel is dat leerlingen in de toekomst een goede baan kunnen krijgen, liefst in de regio, om verbonden te blijven met dit gebied. Ook wil men door meer beroepspraktijk de school binnen halen, om leerlingen via een plek of stage in een bedrijf, richting te geven in een kansrijke toekomst.

De maatschappelijke ontwikkelingen, demografische krimp en de daarmee groeiende krapte op de arbeidsmarkt, vragen om een intensievere samenwerking”, zegt Ralf Buiter algemeen directeur van het Aletta. Monika Smit deelschoolleider pro en vmbo bovenbouw wil leerlingen in een contextrijke omgeving laten leren, dus meer praktijk gericht. wat goed aansluit op deze ontwikkeling en hun doelstelling van inclusief onderwijs. “Voor sommige leerlingen is het leren in een bedrijf een betere weg richting een kansrijke toekomst.”

Trajectmakelaar Bram van Houten van het Aletta vertelde over het Platform Bedrijven en Scholen in Groningen. Via dit platform kunnen bedrijven stageplekken, bedrijfsbezoeken en bijbanen aanbieden. Leerlingen kunnen zo de mogelijkheden die het noorden te bieden heeft beleven om in de toekomst een baan te vinden en de krapte op de arbeidsmarkt te reduceren.

Wethouder Hoesen vond de avond een mooie stap met goede gesprekken richting samenwerking en toekomst. “Er wordt nu gekeken naar een structurele opzet van verbinding tussen de partijen.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl