Recreatie en plezier voor senioren

Het recreatieve gebeuren stond vandaag centraal tijdens de seniorenmiddag in MFA De Borgstee in Harkstede. Behendigheidsspelletjes doen, kennismaken met pickleball of werelddansen was onder meer mogelijk net als een bustour maken door de gemeente.
De vereniging Dorpsbelangen Harkstede organiseerde deze middag in het kader van de Nationale Ouderendag. Maar hier wordt liever gesproken over ‘seniorendag’, legt voorzitter van dorpsbelangen Anke van Duuren uit. De mensen vonden dit vlotter klinken en het is ook van, voor en door senioren.

De animo voor deze middag is uitstekend te noemen waarbij ook burgmeester Erica van Lente aanwezig is. Schrijver, journalist en columnist Herman Sandman opent de middag met herkenbare verhalen waar de nodige reactie vanuit het publiek van komt. Daarna is het tijd om of met een bustocht een aantal plekken in de gemeente te verkennen of in de Borgstee spellen te doen en wie meer fysieke ontspanning wil doet mee aan behendigheidsspellen of stoelgymnastiek. Wie terug in de tijd wilde kon zich in kleding van eerder hullen en zo op de foto gaan. De middag werd feestelijk afgesloten met een borrel en muziek van de Groninger band De Smit.

Het is voor de tweede keer dat deze dag wordt gehouden. Vorig jaar was het een hele dag met als thema vitaliteit en dat was te veel, geeft Anke aan. Vandaar dat het nu een middag is waarbij de elementen die goed zijn bevallen behouden zijn gebleven. Op deze manier moet het steeds verder gaan groeien. Om zich deze middag op het recreatieve te richten was een bewuste keuze. Er zijn al wekelijks bijeenkomsten in de dorpshuiskamer in de Borgstee met daarbij één keer in de maand een themabijeenkomst. Dit is altijd informatief zoals aandacht voor valpreventie, een wijkagent die spreekt over veiligheid en 7 november staat het belang van een levenstestament centraal. Nu was het vooral tijd voor ontspanning.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl