Geslaagde editie accordeonfestival

De 29ste editie van het Internationaal Accordeonfestival vond zondag zes oktober plaats in het Kielzog theater in Hoogezand. Organisator Adri Kruijer kijkt tevreden terug op deze editie want zowel het publiek als de muzikanten waren blij. Aan de manier van presenteren op het podium kon Adri zien dat de accordeonisten in hun element waren en zij vermaken het publiek weer, zo snijdt het mes aan twee kanten.

Veel mensen uit het publiek komen elk jaar, het is één grote familie bij elkaar aldus Adri. Het is net een reünie. Deze keer konden ze genieten van optredens van Seppe Vande Walle uit België, Eugene Lebiecki uit Belarus en Sander oet Pekel (Sander Luchtenberg) uit Nederland. Het zijn drie verschillende types accordeonisten. Hier heet Adri bewust voor gekozen omdat er zo variatie is. Alle drie speelden ze een set voor de pauze en een set daarna. Hier zaten ook bekende nummers tussen, op speciaal verzoek ook omdat Adri weet dat het publiek die nummers mooi vindt.

Aan het einde van de middag volgde een staande ovatie voor onder meer Seppe Vande Walle die de middag afsloot. Hij had een speciaal accordeon meegenomen. Het was erg goed geeft Adri aan, want de nog jonge Seppe is afgestudeerd aan het conservatorium en heeft 32 leerlingen aan wie hij les geeft in België.

Volgend jaar is de dertigste editie waarvoor de accordeonisten al zijn vastgelegd. Naast het Rembrandt Duo, Wouter de Polkaman en Leen de Keijzer komt ook de Franse supervedette Eric Bouvelle. ,,Deze man is wereldberoemd.” De eerste mensen hebben dan ook alweer een kaartje gereserveerd voor volgend jaar. Zo rond april, mei gaat Adri weer achter sponsoren aan. Nu is het eerst even tot rust komen na een geslaagde editie.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl