Superbraderie weer razend populair

De superbraderie in Siddeburen van maar liefst 65 kramen was dit jaar weer razend populair. Van lokale ondernemers, stichtingen en verenigingen tot aan de brandweer en een ijskar. Je kon het zo gek niet bedenken of het was er wel op de superbraderie.

“Het is echt een soort reünie. Mensen uit het dorp komen weer samen voor een praatje. We hebben het dit jaar echt heel laagdrempelig gehouden, met activiteiten en kraampjes voor iedereen. Zo zorg je voor een hele gemoedelijke en gezellige sfeer en dat is dit jaar weer goed gelukt. Ook wilden we dit jaar zo weinig mogelijk kraampjes met eten en drinken, maar juist de lokale ondernemers een podium bieden. Deze mensen vormen het dorp en daarom extra belangrijk om daar aandacht aan te besteden.” verklaart bestuurslid Koos Bosman.

De traject van de braderie liep over de Hoofdweg en de Molenlaan. Vroeger zat daar ook nog de Oudeweg bij, maar mede dankzij het inkrimpen van de markt en de verkeerstechnische uitdagingen zit deze straat er niet meer bij. “Mensen onderschatten vaak wat er allemaal komt kijken bij zo’n evenement. Je hebt verkeersbegeleiders nodig, je moet afspraken met de gemeente maken, de weg afzetten, subsidies aanvragen, reclame maken en daarnaast heb je veel vrijwilligers nodig voor de opbouw en afbouw van alle kramen.”

Koos Bosman verteld dat ze achter de schermen alweer druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de markt van volgend jaar die op 2 oktober zal plaatsvinden. “We kijken nu alweer uit naar de volgende editie.” verklaart Bosman

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl