Valpreventie voor inwoners Midden-Groningen

Vallen kan grote gevolgen hebben en tot ernstige verwondingen leiden. De gemeente Midden-Groningen biedt daarom een gratis valpreventieprogramma aan voor senioren of inwoners met een risico op vallen. Men kan hiervoor naar de bijeenkomsten over valpreventie die gehouden worden in de gemeente voor informatie en een valpreventietest of men kan langs bij een fysiotherapeut die hiervoor een speciaal programma heeft samengesteld. Inmiddels zijn er al 3 bijeenkomsten gehouden en inwoners reageren enthousiast. Vooral veel ouderen zijn blij voor deze kans om sterker en fitter te worden dankzij de adviezen en trainingen.

Wethouder Evert Offereins : “Het is goed om te zien hoe betrokken onze inwoners zijn met dit programma. Valpreventie is van groot belang om de veiligheid en gezondheid van onze inwoners te waarborgen. Daarnaast stimuleren deze bijeenkomsten mooie ontmoetingen onderling.” Buurtsportcoaches zijn aanwezig bij de bijeenkomsten om een valpreventietest te doen.

Ook kan men onder begeleiding bij een fysiotherapeut in 12 weken kan trainen voor sterkere spieren, meer coördinatie en betere balans.  De gemeente maakte hiervoor afspraken met 3 fysiotherapiepraktijken in Midden-Groningen. Dit jaar is er ruimte voor 400 deelnemers aan het programma.

De bijeenkomsten die nog komen: 10 oktober in de Menterne in Muntendam, op 14 oktober in de Springbok in Siddeburen, 23 oktober in de Borgstee in Harkstede en op 28 en 30 oktober in de Kalkwijck in Hoogezand.

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl