Pittig Gekruid in race voor Groninger cultuurprijs

Stichting Pittig Gekruid is één van de finalisten voor de Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst. De Stichting geeft een podium aan mensen (amateurartiesten) die dit anders niet krijgen, legt Charles Goudsmit van Pittig Gekruid uit. Zij doen aan kunstvormen als poëzie, muziek en theater. Hierbij is inclusiviteit erg belangrijk. Iedereen met talent mag in principe meedoen.

Goudsmit kreeg een mail dat de stichting genomineerd is en is daar erg blij mee, ook om meer bekendheid te krijgen. De stichting heeft veel activiteiten gedaan onder andere bij het Museum aan de A in Groningen. Zo onder meer een benefietconcert voor Sudan met medewerking van mensen  uit Sudan zelf. De activiteiten zijn altijd gericht op verbinding , medemenselijkheid en het zichtbaar maken daarvan. Solidariteit naar anderen toe en hoop geven. ,,Dat is heel belangrijk in deze tijd van verharding.”

In Midden-Groningen is Stichting Pittig Gekruid betrokken bij Keti Koti in Hoogezand en organiseert men onder andere de Vredesweek in de bibliotheek van Hoogezand. Komend jaar wordt 80 jaar vrijheid gevierd en samen met Hoop voor Hoog Hammen organiseert de stichting een Vredesfestival bij Woudbloem. Hierbij worden lokale amateurs betrokken in de programmering. Charles heeft een kleine dertig jaar geleden de stichting Kleurrijk Groningen in het leven geroepen, ook deze organisatie heeft zich enige jaren ingezet voor laagdrempeligheid aangaande tot poëzie, muziek en theater. Na een aantal jaren buiten de provincie te hebben gewoond, heeft hij de activiteiten van deze stichting voortgezet met Pittig Gekruid.

De bestuurders van de stichting wil jongeren in het bestuur betrekken en haar activiteiten, bestuurder Roshano Dewnarain is één van deze nieuwe bestuurders. Naast de Stichting Pittig Gekruid zijn Spaces (een multidisciplinaire kunstgemeenschap) en Lindyhop-dansvereniging Sugarspin genomineerd in de categorie Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst. De uitreiking is maandag 21 oktober in de Stadsschouwburg in Groningen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl