Vrijwilligers gaan aan de slag in de natuur

In Midden-Groningen gaan vrijwilligers op 1 en 2 november aan de slag tijdens de natuurwerkdagen, het betreft een landelijk evenement om de natuur een positieve boost te geven. In de provincie Groningen zijn er 40 te bezoeken locaties, 6 daarvan bevinden zich in onze gemeente Midden-Groningen. Hier kan men terecht in het Voedselpark en de Fraeylemaborg in Slochteren, De Akkers en de werkgroep Boerenbuitengebied in Muntendam, Drevenbos in Hoogezand en struiken verwijderen en de hei opschonen in Kolham.

Volgens Landschapsbeheer Groningen worden deze dagen ook ervaren als een moment om mensen te ontmoeten of om met de familie  gezamenlijke dagen te beleven. “We vinden het belangrijk als organisatie om het zogenaamde groene vrijwilligerswerk te stimuleren, daarom organiseren we dit evenement in de provincie Groningen,” aldus Sanne van der Velde van Landschapsbeheer Groningen.

Het evenement wordt gedragen door vrijwilligers; ze gaan onder andere aan de slag met bollen planten, insectenhotels bouwen en knotten van bomen. Datgene wat men plant is vaak streekgebonden, men wil daarmee borgen dat cultuur historisch, het juiste wordt gepland.

Jaarlijks doen er een kleine duizend vrijwilligers mee in de provincie Groningen aan deze dagen. Andere jaren doen er ook scholen mee.  Dit jaar echter niet, doordat de dagen in het herfst vakantie vallen. Van der Velde verwacht wel dat de schoolgaande kinderen dit jaar samen met hun ouders zullen komen.

Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl