Rijkswaterstaat opent wegensteunpunt Zuidbroek

Rijkswaterstaat opende woensdag de deuren van hun nieuwe wegensteunpunt in Zuidbroek. Dit nieuwe steunpunt wordt uitsluitend ingezet voor gladheidsbestrijding. Rijkswaterstaat heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Het nieuwe steunpunt is daarom zo duurzaam mogelijk gebouwd. Ook is het gebouw energiezuiniger, doordat deze compact is en beter geïsoleerd dan wettelijk vereist. De locatie van het nieuwe wegensteunpunt maakt het mogelijk om strooizout per vrachtschip te leveren. Transport via binnenvaartschepen stoot minder CO2 uit en is kostenefficiënter dan vervoer via vrachtwagens.

“De vestigingen in Kolham en Winschoten gaan sluiten. “Wij hebben bewust die keuze gemaakt omdat één centrale locatie veel duurzamer is dan twee verschillende locaties. Op deze manier zitten we veel centraler en hoeft er maar op één plek onderhoud uitgevoerd te worden. Daarnaast zitten we nu dichter bij de N33 waardoor we sneller kunnen handelen.” verklaart Jan Riens Slippens, gladheidsbestrijding bij Rijkswaterstaat.

Wegensteunpunt Zuidbroek maakt deel uit van het Programma Wegensteunpunten van Rijkswaterstaat. Dit programma werd in 2016 opgezet naar aanleiding van een aantal verouderde steunpunten. Binnen het programma ondergaan alle wegensteunpunten in Nederland aanpassingen om deze toekomstbestendig te maken en te laten voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen. Het programma loopt door tot 2032.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl