Driewielfiets ontdekdagen in de Kalkwijck

In sportcentrum de Kalkwijck in Hoogezand werd een ontdekdag gehouden over driewielfietsen. Een driewielfiets wordt vaak ingezet bij ouderen die het niet meer zien zitten om op een normale fiets te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of omdat het evenwicht niet zo goed meer is.

De ontdekdagen zijn onderdeel van het programma Doortrappen die zich vanaf 2018 hard maakt voor de fietsveiligheid van ouderen. Fietsen zorgt ervoor dat senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Tegelijkertijd zijn ouderen ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen.

Ook is de fietsersbond aanwezig bij deze ontdekdagen. Tijdens de ontdekdagen kunnen de ouderen hun fietsvaardigheden oefenen, krijgen ze tips van fietsdocenten en kunnen ze zelf een geschikte elektrische driewielfiets uitproberen. “Een driewielfiets is niet alleen voor ouderen. Maar ook voor mensen die last hebben van een ziekte en daardoor bijvoorbeeld niet goed hun evenwicht kunnen bewaren. Ook dan kan een driewielfiets een mooie uitkomst zijn.” verklaart Angela Schut van de fietsersbond

De driewielfiets ontdekdagen zijn een samenwerking van het programma Doortrappen, de sportcoaches van Midden-Groningen en de Fietsersbond.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl