GONN zet zich in voor minder validen

De gehandicapten organisatie Noord Nederland (GONN) organiseert twee keer per jaar een klaverjas- en sjoelmiddag. De volgende is zaterdag negen november in de ‘Menterne’ in Muntendam. De middag is van 13 tot 17 uur. De inloop is vanaf 12.30 uur en de entree is vijf euro.

De GONN is voortgekomen uit de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO) die is opgeheven. Omdat er vraag was vanuit de gemeenschap om toch iets te organiseren is de GONN ontstaan. Voorzitter is Harm Drenth is via zijn vrouw die penningsmeester was bij de GONN terechtgekomen. Hij hielp mee met bijvoorbeeld spullen klaarzetten en zo gaandeweg is hij er verder ingerold.

In het begin van zijn voorzitterschap kon niet veel georganiseerd worden vanwege corona. Nu is de GONN op de weg terug. ,,Het begon weer aan te trekken en daar zijn we blij mee.” Zo was er voor de middag in maart een leuke opkomst van 45 personen geeft Harm aan. De mensen kwamen vanuit de hele regio, onder andere uit Hoogezand en Zuidbroek. Eerder was er naast een bijeenkomst in het voorjaar en najaar jaarlijks een toneeluitvoering door toneelgroep Emmer Compas maar die zijn daarmee gestopt. Daarom is GONN op zoek naar een nieuwe vereniging die wil helpen om een gezellige avond te organiseren. De middagen zijn voor jong en oud, zo was de jongste deelnemer in de veertig en de oudste in de tachtig. Over het algemeen wordt het vervoer nog allemaal zelf geregeld. Komen de mensen lopend, op de fiets, met de scootmobiel of samen in de auto.

De vereniging wil zich inzetten voor minder validen en ouderen en deze kunnen ook met vragen bij GONN terecht. De vereniging wordt draaiende gehouden door vijf personen. Zowel vrijwilligers als donateurs zijn welkom, geeft Harm aan. ,,Zodat er nog meer activiteiten georganiseerd kunnen worden.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl