De Pazzipanten gaan weer vertellen

Ooit ontstaan in de vroegere gemeente Slochteren, als een vertelcursus, het vertelcafé.

In het jaar 2000 kwam de gemeente Slochteren met de cursus om verhalen te leren vertellen. In 2001 ging men van start. De belangstelling was best goed voor z’n eerste keer, namelijk 7 vrouwen en 1 man. Vervolgens werd er één maal per maand een verhaal verteld. Er is in de loop van de jaren een club van mensen ontstaan, die onder de naam de vertelclub ‘de Pazzipanten’ verhalen vertellen. Het is de bedoeling om op wisselde locaties de verhalen te vertellen, men is onder andere geweest in Overschild, Woudbloem en Schildwolde. Door de herindeling is de rol van de gemeente Slochteren en haar cultuurinbreng verdwenen, ‘de Pazzipanten’ zijn nu een aantal vertellen die onder de vlag van de Stichting Cultureel Slochteren de cafés organiseren.

Het is bedoeld als een podium voor iedereen om eens te proberen hoe het is om verhalen te vertellen, we begeleiden nieuwe vertellers altijd zegt Menno Prins, één van de vertellers. Nieuwelingen mogen zich dan ook bij hem aanmelden. Veel van de huidige vertellers doen hun verhaal in het Groning, omdat voor hun fijner is om te vertellen, maar het is geen voorwaarde zegt Prins. Naast hun eigen voorstelling doen ze ook sinds jaar en dag twee keer per jaar mee met een aantal vertellers aan het “Slochter Vertelcafé’, georganiseerd door de “Culturele Commissie Slochteren”. Altijd al een keer een verhaal willen vertellen in het openbaar? Dan is dit misschien je kans, zaterdag 9 november om 14:00 uur is er weer een vertelcafé. Deze keer organiseert men het café in de IJzeren klap in Lageland. Aanmelden kan via Menno Prins 06-51832055.

“Culturele Commissie Slochteren” heeft nog een aantal werkgroepen, de werkgroep monumenten fietstocht, werkgroep A4 exposities en de werkgroep Woldstreek kunstmarkt.

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl