Cultuur op Borg Welgelegen

Miriam de Groot en Gertie Bruin zijn in augustus op Borg Welgelegen in Sappemeer komen wonen. Deze is sinds 2017 in beheer van het Groninger Landschap en deze organisatie zocht huurders die iets met de borg konden doen omdat de beheerder die er eerder was met pensioen is. Het doel is daarbij om de borg bekender te maken bij het publiek en vaker open te stellen, leggen Miriam en Gertie uit. Nu is het tijdens open monumentendag open en laatst kwam de Tocht om de Noord er langs.

Miriam en Gertie zijn beide musici. Miriam is fluitiste en geeft les aan de muziekschool, Gertie is accordeonist en de evenementen op de borg komen hier bij. Ze waren niet specifiek op zoek naar een locatie maar zagen langskomen dat er huurders werden gezocht, ze lazen de beschrijving en zo is het balletje gaan rollen. Ze zagen mogelijkheden om dan heel dichtbij concerten te organiseren. Over het algemeen zullen duo’s of trio’s optreden en daarnaast zagen ze kansen voor kleinschalige evenementen als lezingen en kleine exposities. Dit alles onder de noemer Cultuur op de Borg. Het duo gaat een stichting oprichten omdat dit makkelijker is met onder andere financiën en ticketverkoop op de website.

Het idee is om maandelijks artiesten het mooie podium van de zaal in de borg te bieden of bij goed weer in de in 2022 gerenoveerde tuin  Het feestelijke openingsconcert voor genodigden vond afgelopen zondag plaats. Onder de noemer Klassiek op de Borg is 24 november  het eerste openbare concert. Mirna Ackers (fluit) en Vital Stahievitch (piano) zullen deze middag spelen.  Aanvang is om 15 uur. Kaartjes zijn te koop via www.cultuuropdeborg.nl.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl