Hoogezand – In Wijkcentrum het Punt in Hoogezand werden door stagiaires van het wijkcentrum het Turkse gerecht: “Yaprak Sarma” gekookt voor de mensen uit de wijk. Op deze manier hopen de stagiaires de verbinding en de samenhorigheid onder de bewoners te bevorderen. Ook wethouder Evert Offereins was aanwezig bij deze activiteit.
De ochtend begon met het voorbereiden in de keuken. Onder begeleiding van twee Turkse inwoners mochten stagiaires Nasra en Madelief het gerecht voorbereiden. “Het doel van deze activiteiten is vooral om de mensen uit de wijk samen te brengen. De mensen in deze wijk in Hoogezand zijn best wel op zich zelf en door samen te gaan eten hopen wij dat de mensen meer verbinding met elkaar gaan voelen.” vertellen de stagiaires.
Wijkcentrum het Punt is een buurthuis uit Hoogezand die verschillende activiteiten organiseren voor de wijk. “Wij geloven dat mensen in de buurt behoefte hebben aan contact met anderen en de kans om zichzelf te ontwikkelen. Daarom willen we een plek creëren waar iedereen zich welkom voelt en mee kan doen, ongeacht wie je bent of hoeveel geld je hebt. We streven naar een gezellige en gastvrije sfeer, zodat buurtbewoners het wijkcentrum als een deel van hun eigen buurt ervaren.”
Kijk hieronder de reportage: